nedelja, 28. april 2013

The Puzzled na Metelkovi

Minuli četrtek so pod polno luno v Gala hali svoj prvenec z naslovom Bad Times for Bedtime Stories, ki je izšel pri založbi Celinka predstavili The Puzzled. Avtor glasbe je basist in vokalist Tibor Mihelič, ki ga sicer poznamo kot basista Katelene. S ploščkom v predvajalniku sva ga pozno zvečer mahnili proti obali in si prepevli: "I have a news for you, but you ain’t gonna like it. I have news for you and I’ll explain it to you anyway, but you ain’t gonna like it. It goes like this: bla, bla, bla, bla, bla … It goes like this: bla, bla, bla, bla, bla …"(World of nothing)


torek, 23. april 2013

Jagodna torta za triletnico

Pa jo imamo, triletnico;) Navihano, zabavno, veselo, razigrano, energično in samosvojo, pa tudi nežno, pozorno, "cartasto" in očarljivo. Vse najboljše, mulka;)


ponedeljek, 22. april 2013

V cvetju

Če bi pomladi pripisala zvok, bi bil to zvok brenčanja čebel. Omamen vonj cvetočih češenj, hrušk in kutin jih je privabil od blizu in daleč. Končno gre zares! Pomlad je nepreklicno tu:) Bi kdo ugibal kateremu drevesu pripadajo cvetovi;)?


nedelja, 21. april 2013

Čemaž (pesto+namaz)

Čemaž je ena od zeli, ki je ne nabiram sama. Morda je krivo vsakoletno štetje zastrupljenih pobiralcev;) Vsako leto pa tako ali drugače pride do nas. In tako sem današnji dar pripravili v pestu in namazu. Za pesto sem zmlela čemaž, orehe, parmezan. Prelila z olivnim oljem in solila. Pri namazu sem uporabila kislo smetano, ki sem ji primešala čemaž in zmlete orehe, ter ščepec soli. Zdravilno;) Pa vi, ga imate radi, ga nabirate?

 

sobota, 20. april 2013

Pita s šparglji

Ob iskanju receptov za "zeleni hit pomladi", ki se neumorno vrača na naš jedilnik me je Matilda "špiknila" s pito, ki mi nikakor ni šla iz glave. Nonino pečico sem zato danes napolnila s to krasotico. Listnato testo enakomerno zvaljajte, ga položite v pekač in prebodite z vilicami. Na poru popražite šparglje. Medtem razžvrkljajte 3 jajca, 2dcl sladke smetane, nekaj žlic skute, sir, svež drobnjak. Primešajte šparglje, solite in ulijte v pekač. Po pol ure pečice zavihajte rokave in mmmmm. p.s.: in ne, nisem se jih še naveličala:)


četrtek, 18. april 2013

Oja,...spet šparglji

Ogromne količine dežja so očitno dobro dele špargljem, letos se namreč nad njihovo količino res ne bi spodobilo godrnjati. Upam, da vi ne godrnjate nad količino objav na blogu namenjenim špargljem, se skušam cenzurirat, a kaj, ko so tej šopki prelepi, da bi ostali v arhivu:) Mr. Right je pojamral, da sem ga čisto na "pomladi detox" spravila, ampak z dodatkom pancete sva oba zadovoljno pokimala nad dobroto dneva.

 

nedelja, 14. april 2013

Špargljevi polpetki

Vreme se nam je opravičilo za predolgo zimo in nas razvedrilo s sončno nedeljo, ki nam je obarvala lička in razpotegnila ustnice v nasmeh. Punce smo jo mahnile v gmajno in nabrale glavno sestavino za zelene polpetke. Recept je sila preprost; z vilico zmečkajte dva kuhana krompirja, dodajte nariban sir, sesekljan drobnjak in peteršilj, dve jajci, moko in drobtine po občutku. Solite. Primešajte šparglje, ki ste jih nekaj minut dušili. Z vlažnimi rokami oblikujete polpetke in jih za 10 min postavite v pečico. In zvezde vašega piknika so pripravljene;)

 
 

sobota, 13. april 2013

Katja Šulc pod zvezdami

Uff, pa smo le dočakali letošnji  prvi "open air" glasbeni nastop. Pod zvezdami smo se v Piranu zibali ob ritmih Katje Šulc v družbi jazz trobentača Igorja Matkovića in DJ Piera. Mešanica urbanih ritmov, ki ji ne bi pripisali slovenskega izvora deluje nadvse aktualno in prepričljivo. Za pesemi I Love You You Scream in There Will Be Boys sta bila posneta videospota, ostale najdete na ploščku Twisted Delight. 
 

sreda, 10. april 2013

Spletna stran Casa Veneziana

Uradno je on-line nova spletna stran Case Veneziane, moj zadnji projekt. Za koprsko beneško lepotico, ki odpira svoja vrata in se polni z vsebinami sem pripravila tudi večji del foto materiala. S končnim vtisom spletne strani sta zadovoljna tako naročnika, kot tudi sama, saj menim, da povsem odraža vzdušje in vtis objekta. Srečno Casa Veneziana!


torek, 9. april 2013

Svedrčki s špargljevo kremo

Pa jih imamo, prve letošnje šparglje in čeprav pitani so čisto pomladno razvajanje. Na olivnem olju sem popražila čebulo, dodala narezane šparglje, zalila z juho, začinila in počakala, da so se omehčali (cca. 15min). S paličnim mešalnikom sem naredila kremo in nekaj glavic prihranila za dekoracijo. Z omako sem prelila svedrčke. Priporočam! p.s.: Fotografija krožnika žal ne odraža vrhunskega okusa jedi;)


nedelja, 7. april 2013

Pri dolgouhih

Na nedeljskem obisku pri dolgouhih po meri najmlajših. In ja, domov smo prišli brez zajca. Mama zaslužim pohvalo:)


sobota, 6. april 2013

Trus!

Zase pravijo, da so 45% Alter, 20% Garage, 17% Punk, 10% Synth, 8% Electro NewWave. Izdali so svoj prvi plošček, ki nosi naslov First Step. Če ste jih zamudili v MKSMC Koper, jih lahko slišite (in kupite) na njihovi domači strani. Se že zibate? Moje najljubše Come On, Song From Jupiter in Effect of the First Step.


Zlato jabolko pod palmami

Že veste, da se na koprski tržnici pod palmami zlato jabolko najde? Če je odgovor ne, potem je skrajni čas, da se naslednjo soboto odpravite na najboljše slaščice v mestu! Alenka in Davorka alias Matilda in Dada vam omamita čute, se vam obenem ljubko nasmehneta, po želji izbrano dobroto zapakirata v škatlico ali jo kar na krožniček servirata. Pridemo še!