nedelja, 30. junij 2013
Jogurtovo pecivo
Paše k popoldanski kavici! Lonček jogurta, dve jajci, vaniljin sladkor, tri lončke moke, dva lončka sladkorja, pol lončka olja, en pecilni prašek in dodatke po želji (v današnji različici so bili to sesekljani rozine, mandlji, lešniki in čokolada) zmešamo, ulijemo v pekač in na cca. 180 stopinjah pečemo 25-30 min.
sobota, 29. junij 2013
Gibboni v avditoriju
Hrvaški glasbenik, ki je pred kratkim izdal nov studijski album 20th Century man se je včeraj razdajal publiki portoroškega avditorija. Med koncertom nabitim s pozitivno energijo in emocijami je nanizal vrsto uspešnic, kot so Libar, Ovo mi je škola, Tempera, Žedan, Oprosti, Mirakul... Odlične vibracije!
sreda, 26. junij 2013
Poroka v barvah
Minil je mesec dni in dobila sva še zadnje fotografije najinega dneva mladosti. Tokratne momente je v barve lovil Jaka Ivančič. In jaz sem tako srečna, da nama bodo v spomin ostale čudovite fotografije, ki so jih posneli krasni ljudje:) Hvala, hvala, hvala!
nedelja, 23. junij 2013
Trst smer Grčija
Pred tednom dni smo se v Trstu vkrcali na Costino križarko in odpluli v smeri Grčije. Po sistemu vsak dan nekje smo obiskali Ancono, Dubrovnik, Krf, Kefalonijo, Kotor in Split. Ancona nas je pričakala nedeljsko razpoložena, kar pomeni, da so bila razen cerkvenih vrat vsa druga zaprta. Dubrovnik je vedno lep, ampak za moj okus sodi v kategorijo mest, ki jih moraš obiskati "marca", da resnično uvidiš vso lepoto. Krf je fantastičen in z veseljem bi se med njegovimi ulicami zgubljala še kakšen dan več, sledil je otok Kefalonija s plažami vrednimi poletnega kataloga in črnogorski dragulj Kotor. Za konec pa Split. Bil je to idealen dopust za najin mladež, midva sva se imela lepo, sva si pa enotna, da ne spadava v kategorijo zapriseženih navdušencev nad križarjenji.
četrtek, 13. junij 2013
Gostilna Manjada
Manjada je nova izolska pridobitev, ki pod taktirko uigranega para in predane glavne kuharice razvaja v kompleksu pri Simonovem zalivu. V družbi "profesionalnega jedca" sem se prepustila okusom; za začetek bakala, ki ga ne pozabiš in špargljeva juhca. Sledita "padelci" v mesni in ribji različici v družbi malvazije Korenika. In potem "Fiorentina", ki v svoji najbolj primarni različici ob kozarcu Cabernet Sauvignona Korenika Moškon pusti brez besed. Za finiš pa čudovita Bavarska krema s cimetom in ananasom in češnjeva tortica. Filozofija gostilne je vsekakor prava, vrhunske sestavine lokalnega porekla, "prečiščene" recepture in sproščen ambinet. Pridemo še!
sreda, 12. junij 2013
V rožicah
Junijske barve okoli nas. Ugotavljam, da mi je sivo rumena barvna kombinacija na zadnji fotografiji vsak dan ljubša.
ponedeljek, 10. junij 2013
Orehova rolada in sonce
Ste si minuli vikend pogrnili deko na travo in zadihali poletje? Kljukam kino pod zvezdami, plezanje po češnji, valjanje v travi, bose noge, dretje na mularijo, žar, koncert, pasji piknik in še in še. In kljukam nonino orehovo rolado, ki vam morda po imenu ne zveni prav nič poletno, ampak zagotavljam, da je v kombinaciji s kislo smetano perfektna izbira tudi pri +25. Iz 8 jajc umešajte sneg, mu rahlo primešajte 8 rumenjakov, 8 žlic sladkorja in 10kdg mletih orehov. Zmes prelijte v s peki papirjem obloženim pekačem in pri 200 stopinjah pecite približno 15 min. Ko je testo pečeno ga s pomočjo papirja zvijemo in ohladimo. Namažemo s kislo smetano. Preden se jo lotimo ji privoščimo počitek v hladilniku.
nedelja, 9. junij 2013
2cellos v Kopru
Mlada čelista Stjepana in Luko je med zvezde katapultirala slovita priredba Jacksonove Smooth Criminal. Posnetek si je na youtubu ogledalo več kot 8 milijonov ljudi, med njimi Elton John, ki ju je tudi povabil na turnejo. Tako sta pred dvema letoma nastopila v ljubljanskih Stožicah in požela val navdušenja in prav nič drugače ni bilo včeraj pod nebom Titovega trga. Koprsko občinstvo ju je navdušeno sprejelo medvse in ju dvakrat zvabilo na bis. Glasbeno razvajanje!