torek, 30. julij 2013

Korenčkova kremna juha z ingverjem

Krasna poletna kremna juhica, ki zaradi ingverja deluje zelo sveže. Na olivnem olju in maslu sem popražila mlado čebulo, dodala na kocke narezan korenček, krompir in ingver ter na zmernem ognju kuhala cca. pol ure. Posebej sem popražila kozice, ki sem jih v juho dodala, ko je bila pripravljena za serviranje. S kruhom pomazano ob kozarcu malvazije;)


sobota, 27. julij 2013

Piščanec s sezamom

Hrustljavi piščančji trakci s sezamom so pri najini mladini nadvse priljubljena jed. Recept je sila preprost, saj je dovolj, da piščanca narežete na trakove ga začinite in povaljate v sezamu ter popečete na olju. Mi palčke radi pomakamo v sojino omako.


petek, 26. julij 2013

Na drugo stran zaliva

Mahnili smo jo na drugo stran zaliva in se imeli, kot bi bili v oddaljenih krajih. p.s.: Mulc zavzeto preverja plovnost svojega telesa in ko ne pozabi zapreti ust mu gre odlično:)

Če bi se radi katapultirali v morske radosti, pokukajte pod gladino morja pred Piransko punto. Kamero je postavila ekipa Morske biološke postaje Piran. Kakšna pisana druščina!

sobota, 20. julij 2013

Naredisam morska slika

Na včerajšnjem večernem sprehodu smo preučevali školjke in tamaladva sta jih nekaj spravila za današnjo "naredisam" morsko sliko. Na dno posode za sladoled sem postavila vrvico, dodala gips, onadva pa sta razporedila najdene školjke. Kmalu sta imela super poletni sliki, na katere sta jasno izredno ponosna in že visita v otroški sobici:) A ni fajn?


torek, 16. julij 2013

Pohajkovanja po Gorenjskem

Mi štirje in čudovita koča pod Golico, ki je bila odlična izhodiščna točka za pohajkovanja po lepotah Gorenjske. Z mr. Rightom sva izbrala izlete po meri otrok, kar se nama je obrestovala, saj sta "tamaladva" uživala na polno in midva z njima;)

Radovljico smo obiskali prvič in bili prijetno presenečeni nad živahnostjo, barvitostjo in urejenostjo mestnega središča, ki je za promet zaprt in otrokom prijazen. Obiskali smo Čebelarski muzej in si ogledali bogato dediščino panjskih končnic. Otroka sta se udeležila delavnice in si izdelala svojo svečo, ki nam je svetila dolgo v večer.

Poleg soteske Vintgar smo bili navdušeni nad Zelenci pri Kranjski Gori, kjer se otroci lahko povzpnejo na opazovalnico in iz višine opazujejo barve in življenje jezera. Lep izlet za najmlajše je tudi slap Peričnik in dolina Vrata. Pa seveda štetja labodov na Bledu nismo pozabili;) Saj veste,...skoraj raj si ti Gorenjska!


Soteska Vintgar

Si lahko predstavljate župana vasi in fotografa, ki sta leta 1891 odkrila sotesko? Njuni občutki so morali biti izjemni in zdi se, da del te izjemnosti soteske ni zapustil do danes, pa čeprav na mostičkih in poteh naletiš na gospodične z dežniki, dame v petah in mladino z belgijsko zastavo. Vintgar je skrivnosten, glasen, igra svetlobe je dih jemajoča in dolžina 1,6 km ravno pravšnja, da jo prehodijo tudi tamali mulci. Čaroben kraj!


nedelja, 7. julij 2013

True Colors

I see your true colors shining through. I see your true colors and that's why I love you;)


četrtek, 4. julij 2013

Bučkini zvitki s skuto

Igriva predjed, ki je lahko tudi odlična poletna malica za mularijo. Manjšo bučko popečete na olivnem olju, namažete s skuto, ki ste ji primešali sveže sesekljana zelišča (jaz sem izbrala peteršilj, baziliko in rukolo) in zvijete v zavitke, ki jih prevežete z drobnjakom. Male tačke so si hitro postregle;)

torek, 2. julij 2013

Bučkina kremna juha

Poletna klasika! Na maslu popražite por, dodajte na kocke narezane bučke in malo vode, pokuhajte in začinite. Dodajte pest bazilike in peteršilja in z ročnim mešalcem pomešajte do gladke kreme. Po želji lahko dodate nekaj smetane.