sobota, 30. november 2013

Nikon dan

Nekaj utrinkov iz današnjega Nikon dneva, ki se je letos zgodil v prostorih Viba filma. Zvezda dogodka je nesporno model Df, "full frame" v retro videzu, ki je očitno namenjen hipsterjem z globokimi denarnicami;) Vsekakor zelo in "igračka"! Potepal in fotografiral je mr. Right.


petek, 29. november 2013

Instagramiran november

Letošnji november je bil čuden mesec! Mesec v katerem sem na trenutke lovila sapo in se spomnila, da skrb boli, dobesedno fizično boli in mesec v katerem sem bila brezskrbna in imeli čudovite dneve in polno hišo prijateljev. Prijateljev ob katerih si sproščen, ob katerih se režiš na polna usta in se za trenutek med salvami smeha in objemi zastrmiš vanje in si preprosto srečen. Ko prekrižanih nog v njihovi družbi sediš na preprogi in dočakaš jutro, kot mularija pri petnajstih. November je bil kot "rollercoaster", ki te pretresa in dviga v višave in spušča v vrtoglave padce. In danes, ko ga je že skoraj konec je ponovno udaril, z vso silo, z vso hitrostjo in močjo in odnesel s seboj nemirno dekle. Adijo november, nasvidenje T.

četrtek, 28. november 2013

Všečno na facebooku

Všečno se že nekaj časa spogleduje s facebookom in pred dnevi je, za vsemi želvami facebook stran tudi dobil;) In ker sem v tem mesecu spoznala Beatricine kulinarične coprnije in je zima pred vrati bom nekoga od všečnih prijateljev obdarila s kozarčkom vitaminov v najboljši obliki. Torej, všečkajte stran in se oglasite pod facebook objavo in jaz bom srečnega dobitnika razveselila s kozarčkom sicilijanskega sonca;) Fajn, ne? p.s.: časa imate do polnoči 1. decembra



torek, 26. november 2013

Namaz z radičem

Tamala mulka nam je zakuhala bolniško, zato sva punci te dni veliko skupaj in ker ni lepšega kot igranje v kuhinji sem ji dovolila sekljanje z nožem mezzaluna (sploh ne vem ali obstaja primeren slovenski izraz, če ga kdo pozna bom vesela namiga). No, v glavnem, ko sva sesekljali že ves peteršilj in vso zeleno, nama je v hladilniku ostal le rdeč radič in ker sva ga že imeli nasekljanega, sva naredili še namaz. Dodali sva svež kremni sir, drobec soli, olivno olje in že je bila odlična malica nared.


sobota, 23. november 2013

Zimska solata s koromačem

To, da imamo pri naši hiši radi koromač je dejstvo, bodisi v mineštri, rižoti, gratiniranega v pečici, v družbi folpov in od letošnjega novembra tudi v solati. Kombinacija tanko narezanega koromača, obrezanih krhljev pomaranč, pinol in granatnega jabolka, politega s prelivom iz soka pomaranč, olivnega olja in soli je prava vitaminska bomba, ki vam zagotovo da novega zagona! Poskusite!


ponedeljek, 18. november 2013

Mulka je faca

Mulka raste in nabor njenih izrazov je vrhunski in neskončno zabaven. Danes sva se šli spomin in jaz sem seveda na polno zgubila, ker sem se zraven smejala njenim frisom. Zmaga ji je prinesla pet minut maminega telefona;)


nedelja, 17. november 2013

Brda v Manjadi

O izolski Manjadi je na všečno že bilo govora, ampak petkov večer ne more mimo brez objave. Tokrat so moči združili s Ščurkovimi, ki so na obalo pripeljali najžlahtnejše iz Brd! Prva dva krožnika morskih dobrot smo pospremili z Rumeno rebulo 2012 in Belim pinojem 2012, brancina z zeliščnim nadevom pa s Staro brajdo 2010 (za tiste, ki je še ne poznate toplo priporočam, tudi v rdeči različici). Izvrsten večer smo zaključili ob kozarcu sladkega Story 2008 in ledeni kostanjevi kremi v objemu kakija.


sobota, 9. november 2013

Kraške kulinarične coprnije

Marmelada v kateri je, kot pravita njena ustvarjalca in čudovita gostitelja Vojka in Jurij koncentrirano primorsko sonce. Z ljubeznijo sadje in zelenjavo iz bližnje okolice skuhata in pospravita v lične kozarčke. Več o Beatrice si lahko preberete tukaj, spodaj pa tri fotografije iz petkovega foto obiska in ena včerajšnja klasična studijska.


ponedeljek, 4. november 2013

Kakijev kruh

Sladek jesenski kruh, ki se odlično prileže za malico na deževen dan. Olupka sem očistila dva kakija in ju primešala, dvema razžvrkljanima jajcema,  stotim gramom stopljenega masla in pol dcl piva. Posebej sem zmešala 250 gramov moke, 180 gramov rjavega sladkorja, pol žličke soli in eno žličko sode bikarbone ter 100 gramov oreščkov in rozin. Mokre sestavine sem prilila suhim in jih v pekaču za kruh pekla 50 min pri 180 stopinjah. Poročajte, če se ga bo kdo lotil.


nedelja, 3. november 2013

Morje jeseni

Morje jeseni. Zaprti hoteli, pospravljene terase restavracij na katerih stražijo plastični kuharji in redkim mimoidočim razkazujejo pobrisane poletne menije, čez ulice razobešene vrvi s perilom, nad nami pa galebi, ki izvajajo vratolomne akrobacije in se ne zmenijo za loputanje polken, ki jih je pozabil zapreti raztresen turist. In potem za trenutke skozi oblake posije sonce in obsije srečnega mulca, ki je v dar/uporabo dobil Nikonovo 50ko. p.s.: zadnja fotografija je njegova in ni poravnana v post produkciji;)


sobota, 2. november 2013

Instagramiran oktober

Oktober je za nami in tukaj je šestnajst ujetih trenutkov. 1.Urškin paket (hvala Urška), 2.Večer na plaži, 3.Izgubljena raca, 4.Srčast list, 5.Polna košara, 6.Spet kostanj, ampak kaj, ko je pa tako lep, 7.Teden restavracij, Mahorčič Rodik, 8.Mahorčič sladica, dragocen večer v dvoje, 9.Koper center,  10.Fiesa, 11.Koncert Moda', 12.Žižole, 13.Mulkin jesenski plašček, čeprav je tako toplo, da še vedno visi v omari, 14.Butalci Gledališče Koper, 15.Mulka s pesjanom, ki nas je ta mesec spet malo opomnil, da leta minevanjo tudi zanj, 16.Gasilska parada