Orehova rolada in sonce

Ste si minuli vikend pogrnili deko na travo in zadihali poletje? Kljukam kino pod zvezdami, plezanje po češnji, valjanje v travi, bose noge, dretje na mularijo, žar, koncert, pasji piknik in še in še. In kljukam nonino orehovo rolado, ki vam morda po imenu ne zveni prav nič poletno, ampak zagotavljam, da je v kombinaciji s kislo smetano perfektna izbira tudi pri +25. Iz 8 jajc umešajte sneg, mu rahlo primešajte 8 rumenjakov, 8 žlic sladkorja in 10kdg mletih orehov. Zmes prelijte v s peki papirjem obloženim pekačem in pri 200 stopinjah pecite približno 15 min. Ko je  testo pečeno ga s pomočjo papirja zvijemo in ohladimo. Namažemo s kislo smetano. Preden se jo lotimo ji privoščimo počitek v hladilniku.



6 komentarji:

  1. Juhej, tudi mi poletno! 4 dni na Cresu s šotorom. Lanski dopust pride včasih še kako prav. Tale nonina rolada je moja najljubša. Res je dobra. V moji različici je 6 jajc. Je pa z lešniki tudi slastna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mmm...lešniki, bom poskusila:) Si mislim, da je bilo super na Cresu, sploh zdaj, ko ni še sezona!

      Izbriši
  2. o, njama. tale rolada je najboljšejša! pa še narejena v pol urce.
    poletje pa upam, da tokrat resno misli.. zdaj je pa res že čas! (:

    OdgovoriIzbriši
  3. To je tudi moja naj rolada. Lepo ti je uspela;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. tole pa poznam in je perfektno poletna, na račun kisle smetane...še fine jagode zraven...gozdne!

    OdgovoriIzbriši