Kakijev kruh

Sladek jesenski kruh, ki se odlično prileže za malico na deževen dan. Olupka sem očistila dva kakija in ju primešala, dvema razžvrkljanima jajcema,  stotim gramom stopljenega masla in pol dcl piva. Posebej sem zmešala 250 gramov moke, 180 gramov rjavega sladkorja, pol žličke soli in eno žličko sode bikarbone ter 100 gramov oreščkov in rozin. Mokre sestavine sem prilila suhim in jih v pekaču za kruh pekla 50 min pri 180 stopinjah. Poročajte, če se ga bo kdo lotil.



8 komentarji:

  1. nikoli slišala, kaj šele vidla. jaz bi gor nutello namazala (no njo bi namazala posod) :D fajn!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. so, so:) prihajajoči vikend imajo svojo fešto v Strunjanu, če ste slučajno kaj na tem koncu;)

      Izbriši
  3. Kakiji niso nikoli moja prva izbira, vendar bi z veseljem zmazala en kos tega kruha;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Evo, jest sem se ga lotila včeraj: namesto piva (ki ga nisem imela), sem dala malo mleka, namesto rjavega sladkorja pa kokosov sladkov. Bil je odliiiičen! Mogoče le bolj nizek kot tvoj na sliki (verjetno zaradi piva?).

    OdgovoriIzbriši
  5. Živjo,
    jaz delam tale kruh že par tednov in vsakič je malo drugačen. Je pa res, da eksperimentiram z različnimi mokami, kokosovim maslom, manj sladkorja... Hvala za idejo, kakiji so res zakon!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nina, pa veš kaj se mi zdi, da je naslednji dan še boljši, kot prvi.

      Izbriši