27. slovenski knjižni sejem

Dobro jutro ledena Ljubljana, sva si rekli in že hiteli v toplo zavetje Cankarjevega doma, kjer te dni poteka 27. slovenski knjižni sejem. Na obsežnem razstavnem prostoru se na bolj ali manj izviren način predstavlja skoraj sto različnih razstavljavcev.
Navkljub, že pregovorni krizi je prireditev zelo dobro obiskana. Presenečena sem ugotovila, da se med knjigami po večini ne sprehajajo zdolgočaseni dijaki, ki so tam po dolžnosti, ampak je publika veliko bolj barvita in raznolika. Tako srečamo mamice z vozički, iz katerih kukajo radovedne oči, pa simpatične osivele dame in gospode, družine, vmes pa seveda angažirane priletnike, ter politike in estradnike;)
Zanimala naju je predvsem otroška literatura, zato sva večji del dneva preživeli med čudovitimi slikanicami, kartonkami in knjigami za najmlajše. Starši in vsi, ki izbiramo knjigo za mlade bralce se velikokrat znajdemo pred dilemo, katera je dobra otroška knjiga. Za pomoč lahko prelistamo Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, ki od leta 2007 izhaja pri Mestni knjižnici Ljubljana. Kot znak kakovosti so izbrali zlato hruško.
Ko so noge preutrujene, knjižni sejem ponuja debatne kavarne in forume za obiskovalce, kjer se lahko udobno namestite in prisluhnete ali se vključite v najrazličnejše debate.
Da ne pozabim; svojo premiero je včeraj doživela tudi prva slovenska interaktivna slikanica za iPad, 1001 pravljica Lile Prap (bere Jurij Zrnec).

0 komentarji:

Objavite komentar