Od maja do avgusta

Pa poglejmo kdo je koledarju narisal maj in poletne mesece. Chiare Sepin in Sanja Jelinčič sta zame novi odkritji. Junijsko ilustracijo pa je narisala čudovita 100% Susi, ki jo redno spremljam na njenem blogu in me vsakič znova očara z barvitostjo in igrivostjo. Vesel, čaroben in duhovit svet, ki ga ustvarja David Ličen pa vedno spravi v dobro voljo.
 
Maj − Chiara Sepin
Chiara je leta 2000 diplomirala na dveletnem študiju za oglaševalsko grafiko na Mednarodni šoli za grafiko v Benetkah. Od leta 2004 se udeležuje delavnic za ilustriranje v sklopu Mednarodne razstave ilustracij za otroke v kraju Sarmede. Leta 2006 se je podala na samostojno poklicno pot in dela kot grafična oblikovalka in ilustratorka za otroke. Leta 2007 je skupaj s Petrom Ferlugo izdala kuharsko knjigo za otroke Škrobek kuha, leta 2009 pa njeno italijansko različico Mestolino, cuoco bambino. Chiara je sodobna ženska, njena dela pa zapletenost našega sveta prijazno in duhovito predstavljajo otrokom. 
Junij −  Suzana Šlebir
Suzana je končala srednjo šolo za oblikovanje v Ljubljani in se je leta 2011 zaradi stanja na trgu dela odločila, da si podari leto dni ustvarjanja. Po spoznavanju sveta odraslih, ki ji ni in ni všeč, se je našla v svojem  barvitem pravljičnem svetu, kjer prevladujejo harmonija, radost in barve. Ta hip najraje ustvarja akvarele,   saj lahko nameša najrazličnejše svetle odtenke, ki ustrezajo njenim sedanjim željam in hotenjem v ustvarjanju. Komaj čakamo tako na Suzanine nove drobne izdelke kot na njena nova iskanja v ilustraciji, ko bodo dekleta v bogatih krinolinah vstopala v kompleksnejše svetove izpod ustvarjalkinih čopičev. 
Julij −  Sanja Janša
Sanja Janša oblikuje in ilustrira, največ in najraje knjige. Po šolanju na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer moda, ter študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer vizualne komunikacije, se je samozaposlila v kulturi.  Nekoč bi rada živela v mestu z milim podnebjem, a za zdaj živi v Ljubljani. V mesto in deželo pa vnaša nemir toplih sap in bleščečih sonc in senc – s ščepcem humorja! 
Avgust − David Ličen
David Ličen je diplomiral iz grafičnega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Istega leta je vpisal magistrski študij na ALU, prvi letnik je končal v Helsinkih na Finskem. Je član društva slovenskih likovnih umetnikov. Svoja dela je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Od septembra 2003 skupaj z ženo Polono vodi likovno oblikovalski center Lična hiša v Ajdovščini. Njegove močne barvne igre in sanjski svetovi pomanjšanega-povečanega kot vipavska burja pometejo s sivim vsakdanjim dolgčasom. 
  (Opis avtorjev in fotografije: Dom in Stil)

0 komentarji:

Objavite komentar