Kaj potrebujete za najboljše pidoče na buzaro? Samo pet osnovnih sestavin, ki pa morejo biti brezpogojno odlične: pidoči, olivno olje, česen, peteršilj in malvazija. Torej, če v posodo ulijete domače olivno olje, na njem popražite slovenski česen in dodate pidoče, ki so bili pred dvanajstimi urami še v morju, jih zalijete z malvazijo s poreklom in potresete z peteršiljem iz vrta,....potem lahko storite le še to, da v kozarec natočite še sebi in se prepustite užitku! Mljack!
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Mmmmm, to je čisto po mojem okusu. :)
OdgovoriIzbrišiKako je vam lepo, ko ste pri "skledi" in se lahko takole razvajate;-)
OdgovoriIzbrišiČe boste kaj na obali si jih privoščite, do nedelje namreč v Izoli potekajo dnevi pidočev. Po enotni ceni 6eur jih dobite v vseh izolskih restavracijah.
OdgovoriIzbrišiNina si jih sprovala kdaj narediti na roštilju? :-)
OdgovoriIzbrišiKo imamo piknike si vedno s seboj vzamem pripravljeno tržaško, belo vino je vedno pri roki in zadevo speljemo kar podomače. Odlični so!
Nikoli. Se pa bojim, da bi božansko omako, ki se pri kuhanju naredi, pogrešala;) Niso preveč suhi?
IzbrišiBožansko, Nina! :)
OdgovoriIzbriši