Ste že pekli potico? Jaz sem se jo vedno potiho bala, ne vem, taka spoštovanja vredna slovenska klasika je to, da se je ne moreš lotit z levo roko;) Zato sem si letos vzela čas, spravila mulčka v posteljo in se sama odpeljala k noni na učno uro priprave potice. In tukaj je rezultat! Božansko rahla, od domačih jajc rumena, dišeča pehtranka. Pehtran je naša nona že pred meseci spravila v zamrzovalnik, ampak zato ni niti za odtenek manj aromatičen. Nadev pa je pripravljen z maslom, sladkorjem, jajci, kislo smetano, skuto, ščepcem drobtin in seveda pehtranom. Presežek!
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Te razumem. Do potice imam tudi jaz strahospoštovanje. :)
OdgovoriIzbrišiPoticem sem letos pekla, ja, po dolgem času. Mi je odlično uspela po receptu sestre Vandeline...ampak najhujše je, ker je bila tako dobra (pa sploh ne maram potic)...najedla sem se jo do drugega leta... :D
OdgovoriIzbrišiRada imam pehtranovo in s skuto; izgleda res lepo, čestitam!
Vsekakor moja najljubša! Bravo!
OdgovoriIzbrišiČeprav mi pehtran ni všeč, mi zgleda tale tvoja potica vabljiva. Zgleda rahla! MMMM! :)
OdgovoriIzbrišiPehtranova ni moja prva izbira, ampak letošnja je resnično vrhunska. Dovolj vlažna in rahla in ravno prav aromatična. Nona je zakon:)
OdgovoriIzbrišiSkrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.
OdgovoriIzbrišiAh, neroda:) Komentar Cinnamon and thyme, ki sem ga pomotoma izbrisala.
OdgovoriIzbrišiNina, krasna je :)! Jaz obožujem pehtranovo potico.... takoj bi en košček :). Meni je letos čas ušel, naredila sem sicer en sadni kruh (če bo čas, bo še jutri objava) in na hitro pobarvala jajčka. In to je to :).
To je pa tako, ko se na telefončku klika;)
Izbriši